Project Management

Cyberview Lodge Resort.

Tiga hari berkursus di sana. Cantik tempatnya. Sejuk mata memandang. Makanan pun okey. Layanan pun mesra. Ha.

Hendak jadi pengurus projek ini, banyak cabarannya. Banyak yang perlu diperhalusi. Banyak yang perlu diperkemaskan. Kalau mahu projek berjaya dan lancar.

Hendak jadi pengurus projek ini, senang sahaja. Arah-arah sahaja. Tak betul, marah. Itu sahaja. balik rumah, enjoy, tak perlu fikir masalah. — mungkin ini tanggapan sesetengah pekerja.

(Yang paling best sepanjang kursus ini, adalah bermain simulation game menguruskan satu projek. Macam jadi pengurus betul!)

Advertisements

4 Respons to “Project Management”

  1. Terima kasih amirMukhriz berkunjung dan berkomentar di Bukuria.

    🙂

  2. aku tak bersetuju. pengurus projek walaupun arah2, kena tengok jugak kerja anak buah. baru boleh marah2. lepas marah2 kena tunjuk apa cara betul untuk buat. lepas tu balik rumah.

    bila datang opis balik, kena tengok anak buah dah buat yang betul atau tak. kalau tak betul jugak, pengurus projek suruh anak buah bangun. dia duduk depan komputer tu dan betulkan. sebab kalau client marah dengan produk yang tak betul, pengurus projek yang kena dulu.

  3. Memang betul, bukan senang nak jadi PM. tak caya tanya kak Mulan.. hahahah

  4. amirmukhriz Says:

    najibah, sama-sama 🙂

    OP, ini semua kes silap persepsi. Anak buah, ada yang fikir pengurus projek goyang kaki, pengurus projek, ada juga yang fikir anak buah tak reti buat kerja, tak faham bahasa, dan tak ada komitmen. Tapi, kalau organisasi tu ideal dan semua saling toleransi + bekerjasama, ini semua dapat dielakkan.

    Kak Mulan, saya percaya. Haha.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: