Meow?

Aku di Kuching, Sarawak.

Pertama kali sampai. Semalam, di Kota Kinabalu. Sudah pernah sampai.

Kuching, aku tak rasa ‘jauh’ sangat. Mungkin kerana ramai Melayu, dan bandarnya tak jauh beza dengan bandar-bandar di Semenanjung. Aku berani jalan kaki sorang-sorang, malam-malam. Kalau kat Kota Kinabalu, Labuan, wooo, fikir dua tiga kali. Mungkin perasaan aku saja, atau mungkin sebab amaran daripada pemandu teksi yang bawa aku dari airport ke hotel.

Aku di Kuching, semalam sampai, dari Kota Kinabalu. Aku sampai Kota Kinabalu sama hari dengan hari Yong Teck Lee acah-acah Perdana Menteri. Woo.

Buat masa ini, semuanya nampak tenang. Masih tidak nampak kemungkinan akan berlaku ‘domino effect’ atau tsunami politik yang kedua. Semua masih ‘kelihatan’ tenang. Tapi, politik , siapa boleh jangka?

Woo.

Ok, ini bukan ‘blog politik’.

Aku di Kuching. Banyak juga benda menarik di sini. Juga banyak tempat menarik. Tapi memang tak sempat aku nak lawat, masa terlalu singkat. Tadi, kawan bawa ke kilang Kek Lapis Dayang apaakudahlupa. Kek lapis murah woo. Nak beli ikan masin tak sempat, dah malam.

Sekarang jam sudah 11:37, 12 tengah malam, cc ni tutup. Esok pagi-pagi, aku kena bangun. Flight jam 8.20am. Ok, Kuching. Jumpa lagi!

Meowwwwwwwwwwww.

Advertisements

4 Respons to “Meow?”

  1. meowwwwwwww…..

  2. ooo..sini pulok…

  3. amirMukhriz Says:

    halagomora, tak cukup lagi ‘w’ tu. Ha.

    jones, gua teringin laksa penang. Ha. Ha.

  4. miri lagi best dari kuching~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: